یابت چیست؟

Home
پيس ميكر چيست؟
قلب طبيعي چگونه كار مي كند
اختلالات ضربان
خطرات منابع
درباره

 

پيس ميکر چگونه ضربان قلب را تنظيم ميکند ؟

         

پيس ميکر ميتواند ريتم قلب را تشخيص دهد و براساس آن و همچنين براساس آنچه که توسط پزشک برنامه ريزي شده است ميتواند در زمان لازم با فرستادن موج الکتريکي به قلب ريتم طبيعي آن را حفظ کند. اکثر پيس ميکرها همچنين ميتوانند فعاليت بيمار مانند از پله بالا رفتن و يا ورزش کردن  را  تشخيص داده و ضربان قلب را براساس ميزان فعاليت، تند يا کند نمايند.

بعداز اينکه پيس ميکر در بدن بيمار تعبيه شد پزشک ميتواند با استفاده از "پروگرامر" آن را از خارج از بدن تنظيم نمايد. پروگرامر يک کامپيوتر مخصوص ميباشد که ميتواند دستورات لازم را ازطريق امواج خاص و از روي پوست به پيس ميکر منتقل کند. اين عمل بدون درد ميباشد و پروگرامر مي تواند اطلاعات موجود در پيس ميکر راجع به قلب بيمار را در اختيار پزشک قرار دهد.

  

يک موج الکتريکي ناشي از پيس ميکر چگونه احساس مي شود؟

         

اغلب افراد نمي توانند آن را احساس کنند. موج الکتريکي يک پيس ميکر بسيار کوچک مي باشد. اگر شما آن را احساس کرديد، پزشک شما با تغيير برنامه ريزي پيس ميکر ميتواند آن را برطرف کند.

  

با پايان يافتن عمر باطري چه اتفاقي مي افتد؟

         

بطور معمول عمر يک پيس ميکر بين پنج تا ده سال مي باشد که اين ميزان وابسته به نوع باطري، چگونگي عملکرد آن، شرايط طبي بيمار و ساير عوامل مي باشد. باطري به ناگهان از کار کردن نخواهد ايستاد و معمولا" طي يک دوره چندين ماهه عمر آن به پايان خواهد رسيد و هميشه قبل از اتمام عمر آن زمان کافي براي تعويض وجود دارد. پزشکان در هر ويزيت طول عمر باطري را چک خواهند کرد. زمانيکه انرژي پيس ميکر نزديک به پايان باشد بايد با يک پيس ميکر جديد تعويض شود و بنابراين يک عمل کوچک ديگر بايد انجام شود که در اين عمل تنها باطري که در زير پوست تعبيه شده تعويض مي گردد و سيمها بطور دائم باقي مي مانند.

  

انواع مختلف پيس ميکرها

        

اولين پيس ميکر که در 50 سال پيش ساخته شد به اندازه يک ساعت روميزي بود و طول عمر آن کمتر از 12 ماه  بود. امروزه پيس ميکرها بسيار کوچکتر ميباشند و ميتوانند تا سه حفره قلب را تحريک کرده و عمري بين 5 تا 10 سال دارند.

ساده ترين انواع پيس ميکر را پيس ميکر تک حفره اي مي نامند زيرا آنها از طريق يک ليد (سيم) تنها به يک حفره قلب که معمولا" بطن راست مي باشد متصل ميشوند .

              

پيس ميکرهاي دو حفره اي دو ليد (سيم) دارند که معمولا" يکي در دهليز راست و ديگري در بطن راست قرار ميگيرد. اين پيس ميکرها قادر به تحريک دو حفره هستند.

             

بعضي از پيس ميکرها دراراي سه ليد (سيم) هستند. يکي در دهليز راست، يکي در بطن راست، وديگري در بطن چپ قرار مي گيرد. در اين نوع، ضربان بطن راست و چپ بطور همزمان صورت ميگيرد و در بيماراني که مبتلا به نارسائي قلبي شديد هستند اين نوع پيس ميکرمي تواند منجر به افزايش کارآئي قلب شود.

هر کدام از پيس ميکرهاي توضيح داده شده مي توانند سرعت ضربان قلب را بسته به نياز بيمار تغيير دهند. بدين معني که در زماني که بيمار فعالتر ميشود پيس ميکر مي تواند ضربان قلب را تندتر کند و در هنگام استراحت آن را کند نمايد.